Fundacja ORCHidea – Poznań | Pomoc Osobom Starszym i Chorym

rehabilitacja

Kompleksowe wsparcie w chorobie

Data dodania: 04 / 11 / 2019

Projekt Kompleksowe wsparcie w chorobie jest współfinansowany ze środków budżetu Samorządu Województwa Wielkopolskiego. Jest realizowany od czerwca 2019 roku do końca listopada 2019 rokuna rzecz 14 mieszkańców województwa wielkopolskiego po udarze/urazie mózgu bądź z chorobą neurodegeneracyjną, bez orzeczonej niepełnosprawności.

W ramach projektu uczestnicy korzystają z indywidualnego specjalistycznego wsparcia neurologa, psychiatry, psychologa, neurologopedy i/lub fizjoterapeuty. Ponadto uczestniczą w spotkaniach grupowych tj. treningi czynności życia codziennego, zajęcia arteterapeutyczne, grupy wsparcia, choreoterapia i treningi umiejętności społecznych.

Projekt OWRS- Wsparcie w chorobie

Data dodania:

Projekt OWRS – Wsparcie w chorobie jest współfinansowany ze środków budżetu Miasta Poznania. Jest realizowany od stycznia 2019 roku na rzecz 18 mieszkańców Poznania z niepełnosprawnością nabytą w wyniku udaru/uraz mózgu bądź choroby otępiennej.

W ramach projektu uczestnicy korzystają z indywidualnego specjalistycznego wsparcia neurologa, psychologa, neurologopedy i/lub fizjoteraputy. Ponadto uczestniczą w spotkaniach grupowych tj. treningi czynności życia codziennego, zajęcia arteterapeutyczne, grupy wsparcia, choreoterapia i treningi umiejętności społecznych.

Poznanianka Roku 2019

Data dodania: 30 / 10 / 2019

Wiceprezes Fundacji ORCHidea, Aleksandra Orchowska, nominowana w Plebiscycie Poznanianka Roku 2019!

Serdecznie zapraszamy do oglądania

Historia Grzegorza

Data dodania: 29 / 10 / 2019

Historia Grzegorza, 46-latka po dwóch udarach mózgu. Opowiada o zdarzeniach, które mogą przytrafić się każdemu z nas i o faktach, o których warto wiedzieć.

To wszystko w szczerej rozmowie.

Dziękujemy Grzegorzowi i zapraszamy do oglądania.

Kompleksowe wsparcie osób po udarach / urazach mózgu

Data dodania: 22 / 10 / 2019

Kompleksowe wsparcie osób po udarach/urazach mózgu. Diagnoza i terapia, prowadzone przez specjalistów z doświadczeniem klinicznym. Terapia z wykorzystaniem narzędzi, także autorskich, poprawiająca funkcjonowanie w sferze ruchowej i poznawczej. Uśmiech podopiecznych stanowi najlepszą rekomendację😁.

Zapraszamy.

„POMYŚLny trening”

Data dodania: 21 / 10 / 2019

Z radością informujemy, że mamy już gotowy skład książki „POMYŚLny trening”, która została opracowana przez naszych specjalistów w ramach projektu współfinansowanego ze środków PFRON będących w dyspozycji Samorządu Województwa Wielkopolskiego pn. ” Kompendium i ćwiczenia wsparciem dla osób po udarach mózgu”. Wkrótce trafi do wielkopolskich szpitali, OPSów i placówek rehabilitacyjnych.
Wielka radość.

Spotkania z Psychologiem

Data dodania: 20 / 10 / 2019

Spotkania z psychologiem są organizowane w ramach projektu „Poprawa stanu fizycznego i psychicznego seniorów”, który jest współfinansowany ze środków budżetu Miasta Poznania. #poznanwspiera